درمان بیماری پاروا درسگ
18
شهریور
59489

در این مقاله شما را با بیماری ویروس پاروا در سگ آشنا میکنیم که بسیار خطرناک و جدی می اشد و حتما باید پس از خرید سگ مراقب حیوان خود باشید زیرا این بیماری کشنده می باشد و از علایم شایع آن مدفوع خونی در سگ و اسهال خونی در سگ می باشد..

 

 پاروا ویروس سگها یکی از مقاوم ترین ویروس هایی است که تا بحال شناخته شده اند . این ویروس ماهها و حتی سالها در محیط خارج قادر به ادامه ی حیات بوده و مواد ضدعفونی کننده که به صورت تجارتی در دسترس هستند بر روی پاروا ویروس بی تأثیر است . هیپوکلریت سدیم تنها ماده ی ضدعفونی کننده ای است که بر روی ویروس پاروا تأثیر می گذارد . این ویروس از طریق مدفوع وارد محیط خارج می شود و با ورود به بدن سگ های حساس و یا پس از خرید توله سگ از راه دهان آن را بیمار می سازد .

این ویروس با درگیرکردن روده ها و مغز استخوان باعث اسهال ، استفراغ و کاهش توانایی بدن سگ در مقابل عفونت می شود . عوارض این بیماری در توله سگ ها بسیار شدیدتر از سگ های بالغ می باشد پس اگر از خرید توله سگ شما مدت زیادی نگذشته است بسیار مراقب باشید. نژادهای دوبرمن و روتوایلر از نژادهای دیگر به پاروا ویروس حساستر هستند بنابراین توصیه میشه که در این نژادها تحت 3 بار واکسیناسیون ویروسی قرار بگیرند و مابقی نژادها 2 بار کافی می باشد.پارواویروس با آسیب زدن به صدمه زدن به سلولهای سالم بدن باعث جلوگیری از تکثیر این سلولها می شود این ویروس باعث از بین رفتن سلول های جذب کننده در روده می شود و باعث عدم جذب مواد غذایی می شود بنابر این این عدم جذب باعث ضعیف شدن سگ و عفونت روده به وجود می آید و باعث اسهال خونی می شود .

علایم پاروا ویروس در سگ

ویروس پاروا در سگ

 

اگر سگ و یا توله سگ شما پاروا ویروس را گرفته باشد حتما در مراحل اولیه ویروس پاروا خود را نشان می دهد، ما دو نوع پاروا ویروس داریم که یکی از آنها روده ای می باشد و دیگری قلبی است. علایم شایع از نوع رودهای یکی اسهال خونی و دیگیری مدفوع خونی می باشد(ممکن است مدفوع سگ خونی باشد و یا کف زرد رنگ از دهان سگ آخارج شود و یا در استفراغ آنها خون باشد)امکان دارد سگ شما هر دو علایم را داشته باشد و یا فقط یکی از علایم اسهال خونی در سگ و یا مدفوع خونی در سگ و یا استفراغ خونی را داشته باشد.

علایم پارواویروس بین 4 الی 14 روز نمایان می شود علایم اولیه که صاحب سگ باید به آن دقت کند بیحالی ، کز کردن ، از بین رفتن اشتها و تب است . 2 روز بعد از این علایم استفراغ و اسهال با رگه های خوبی به وجود می آید که در این مرحله سریعاً باید سگ را نزد دامپزشک ببرید . عدم درمان در این مرحله میتواند باعث از دست رفتن سریع آب بدن و حتی مرگ توله سگ بشود . توله های 6 الی 8 هفته بیشتر احتمال مرگ در مقابل این بیماری را دارند . دامپزشک باید در سگهای جوانی که واکسینه نشده اند سریعاً به این ویروس شک کند و اقدامات شناسایی را انجام دهد
اگر سگ دچار این بیماری شود به موقع شناسایی نشود تمام بدن سگ را درگیر می کند تمام استخوان ها و مفاصل سگ را را درگیر می کند و سگ قادر به حرکت نمی باشد و در نهایت منجر به مرگ سگ می شود.

علایم پارواویروس بین 4 الی 14 روز نمایان می شود علایم اولیه که صاحب سگ باید به آن دقت کند بیحالی ، کز کردن ، از بین رفتن اشتها و تب است . 2 روز بعد از این علایم استفراغ و اسهال با رگه های خوبی به وجود می آید که در این مرحله سریعاً باید سگ را نزد دامپزشک ببرید . عدم درمان در این مرحله میتواند باعث از دست رفتن سریع آب بدن و حتی مرگه توله سگ بشود . توله های 6 الی 8 هفته بیشتر احتمال مرگ در مقابل این بیماری را دارند . دامپزشک باید در سگهای جوانی که واکسینه نشده اند سریعاً به این ویروس شک کند و اقدامات شناسایی را انجام دهد

پیشگیری از بیماری ویروس پاروا در سگ

بهترین روش پیشگری از پارواویروس واکسیناسیون منظم می باشد . توله سگهایی که مادرشان واکسینه شده باشد دارای ایمنی بالاتری می باشد و بر اساس میزان دریافتی آنتی بادی مقاومت دارند . توله ها را میتوان بعد از درمان انگلی از 6 هفتگی به بعد واکسینه کرد و 1 ماه بعد واکسن را تکرار کرد . در حال حاضر ایمونوگلوبولین هایی در ایران وجود دارد که آنتی بادی بدن توله را بالا برده و توله بسیار مقاومتر می شود . این آنتی بادی ها انواع مختلفی دارند اما من (عدالتی) از روی تجربه شخصی از گیسکن -5 (در ایران به هیسکن هم شناخته میشود)استفاده میکنم که به صورت ویال 2 سی سی در بازار موجود می باشد و برای ایجاد آنتی بادی در هر سگ 1 سی سی تزریق می شود و تا 14 روز ایمنی ایجاد میکند . و بعد از آن باید واکسن ویروسی به توله تزریق شود . به توله هایی که هنوز واکسینه نشده اند اجازه بازی با سگهای دیگر و یا نزدیک شدن به فضولات سگهای دیگر را ندهید .اگر قصد خرید سگ آپارتمانی را دارید از واکسینه بودن توله سگ و والدین توله سگ مطمئن شوید

اسهال خونی در سگ و یا مدفوع خونی در سگ و یا استفراغ خونی در سگ را اگر یدید بسیار سریع به دامپزشک مراجعه نمایید.

 

درمان بیماری ویروس پاروا در سگ

این را باید بدانیم که زنده نگه داشتن حیوان تحت درمان در سه روز اول ابتلا به ویروس پاروا خیلی حیاتی است. اگر در این سه روز زنده ماند میتوان تضمین کرد که حیوان زنده می ماند.بستری شدن حیوان از 5 روز تا 2هفته متفاوت است و این بستگی به میزان عفونت در بدن حیوان دارد .

همانند دیگر بیماری های ویروسی این بیماری هم درمان قطعی ندارند و درمان حمایتی و رسیدگی مناسب میتواند باعث شود که دوره بیماری طی شده و سگ دوباره توان خوردن غذا را داشته باشد و به زندگی عادی خود بازگردد. سگی که یک بار پارواویروس را گرفته باشد بسیار به این بیماری مقام میشود و در بدن خود آنتی بادی این بیماری را دارد . اکثر توله سگهایی که سریعاً تحت درمان قرار نمیگیرند به علت از دست دادن آب بدن و یا رسیدن عفونت به خون جان خود را از دست می دهند . در این زمان سگ مبتلا باید از سگهای دیگر جدا بماند زیرا این بیماری بسیار مسری می باشد

موثرترین درمان در این شرایط سرم تراپی داخل رگ ( وریدی ) می باشد . توصیه میشود که روزانه 2 بار سرم تزریق شود . یک بار سرم رینگرلاکتات و یک بار سرم قندی نمکی که میزان آن به وزن و شرایط حیوان توسط دام پزشک مشخص میشود .مصرف آنتی بیوتیک به صورت مرتب بسیار مهم می باشد . برای جلوگیری از استفراغ باید از داروهای همانند متوکلوپرامید استفاده کرد . در این زمان از دادن غذا و آب به سگ خوداری کنید . اگر سگ 5 الی 7 روز بتواند با بیماری مقابله کند احتمال زنده ماندن آن بسیار زیاد است . بعد از بهبودی از غذای جامد استفاده نکنید و از آب مرغ و یا کنسروهای ریکاوری رویال کنین استفاده شود .

13- قبل از اینکه از دوره درمان و بستری بودن ،به خانه برگردد،حتما تمام وسایل و اسباب بازی ها و تمام وسایلی که قبلا استفاده کرده حتما به طور کامل ضد عفونی کنید،(حتی اگر با وسایل شما هر چند گرانقیمت بازی میکرده باید ،باید و باید ضدعفونی شود) این امر برای مبتلا نشدن دوباره حیوان در آینده خیلی کمک می کند

با توجه به مقادیر زیادی از ویروس در مدفوع سگ ،باید کامل از محیط دور شود سگ خود را هرگز به مدت 3 تا 4 هفته بعد از درمان به بیرون از خانه نبرید و حتما بعد از دستشویی کردن مدفوع آن را سریعا جمع کنید تا دوباره با آن در تماس نباشد.